Няма смогване на канабис в Пиринско, изкорениха още две ниви край Илинденци

Нови 330 килограма канабис е открит при проведена специализирана полицейска операция от полицейски служители на ОД МВР-Благоевград.

Действията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са извършени вчера на територията на община Сандански и община Струмяни. В землището на с. Илинденци криминалисти при РУ-Сандански открили две обособени ниви със засадени съответно около 56 тревисти растения с общо тегло около 144,5 килограма в едната нива и около 102 тревисти растения с общо тегло около 181,2 килограма във втората. На място е направен полеви тест, на който растенията са реагирали положително на канабис.

В хода на специализираната полицейска операция органите на реда са проверили и ползвана от 31-годишен мъж от санданското с. Склаве селскостопанска постройка. В пластмасов бидон е намерена торбичка, съдържаща около 18 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. От полицейските служители е проверено и жилището на мъжа в Склаве, като в една от стаите е открита около 13 грама суха тревиста маса, а в таванското помещение – около 3,2 грама суха тревиста маса. Направеният полеви тест е отчел положителен резултат на канабис. 31-годишният мъж е задържан със заповед в ареста до 24 часа.

За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене