8 овчарки нападнаха банскалия, докато разхожда кучетата си, болонката му умря в адски мъки

куче

Банскалията Камен Каменов се отървал като по чудо, след като е нападнат от осем овчарски кучета, докато разхождал своите домашни любимци чау-чау и болонка в курортния град, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Опасните четириноги го връхлетели в неделя около 10:00 часа на ул. „Иконом Чучулайн“. Болонката се изплашила и побягнала, озверелите кучета я нападнали и убили. Тя е била с разкъсани вътрешности и счупен гръбначен стълб. Потърпевшия Камен Каменов разказва пред вестника:

„Живея в Банско и ежедневно разхождам кучетата по този маршрут, но такива проблеми досега не съм имал. Минавайки по дървения мост над хотел „Глазне“, се появи стадо овце, с тях вървяха 7-8 кучета, които се втурнаха към нас. Кучетата си играеха до момента, в който се появиха овчарите. Те ли ги насъскаха, какво точно стана, не мога да кажа, но овчарките ни обградиха и не мога да опиша какъв ужас настана. Болонката се уплаши и побягна, при което те я ухапаха и тя се върна. Чау-чауто скъса каишката, но остана на място, обградено от три кучета, които не смееха да го докоснат. То явно показваше, че няма страх. И аз в този момент също не чувствах страх и се защитавах с каквото намеря – крака, камъни, пръчки. За щастие мен не ме ухапаха, но болонката побягна повторно и те я разкъсаха.

Трима човека, местни, се опитаха да ни помогнат, но и тях ги беше страх да влязат вътре в кръга при нас. От едната къща излезе мой познат – Иван Главчев. Той всъщност пусна жалба в полицията на третата минута, след като всичко приключи, докато аз събера останките на кучето. На мястото имаше коли с малки деца, които се изплашиха и потеглиха. Двама чужденци изпаднаха в ужас и също побягнаха. Просто беше кошмар. Най-лошото е, че пастирите стояха от другата страна на улицата и нищо не направиха“, разказа Камен Каменов.

От случилото се са потресени и хората, живеещи в близост, които казаха, че в района играят малки деца, които също могат да пострадат и да бъдат разкъсани от побеснелите кучета. Въпреки че от полицията все още няма официална информация по случая, местни разкриха, че стадото овце и кучетата са собственост на Димитър Дурчов-Крокодиле. За случая е уведомен и кметът на Банско Георги Икономов, който заяви, че на собственика ще бъде наложена солидна санкция поради нарушаване на забраната на общината за преминаване на стада през града.

Вчера на мястото, където е била разкъсана болонката, все още се виждаше кървавото петно. В близките дни ще се разбере какви мерки ще бъдат предприети и какви санкции ще бъдат наложени на собственика на кучетата Димитър Дурчов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене