Раздадоха 600 компостери на домакинствата в Кочериново

Раздадоха 600 компостери на домакинствата в Кочериново, съобщиха от общинската администрация. Дейностите са в рамките на организирана кампания в изпълнение на проект за прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени. В проекта партньори са общините Благоевград, Симитли и Бобошево и Международната Асоциация за развитие, Норвегия.

Мярката е пилотна и се прилага за първи път на територията на Кочериново, като основната й цел е чрез по-ефективно управление на отпадъците да бъде постигнат напредък в борбата с климатичните промени и по успешна адаптация към тях. В резултат от реализацията на дейността 600 домакинства на територията на общината получиха възможността да допринесат за намаляване на количеството на генерираните биоразградими отпадъци при източника чрез прилагане на домашно компостиране.

С цел популяризиране на ползите от въвеждането на пилотната мярка и във връзка с необходимостта от предоставяне на подробни указания за гражданите как да използват получените компостери по максимално ефективен начин през месец септември ще бъде организирано и демонстрационно събитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене