След 40 г. в село Голешово проплака бебе

След 40 години без новородено бебе в санданското село Голешово се похвалиха с малък юнак, роден преди 2 седмици и кръстен с хубавото име Иван. Добрата новина съобщи селският управник Стоян Съботанов.

„Имаме си регистрирано бебе с адрес с. Голешово – за гордост на мен като кмет и за бабите от селото. Купуваме детски дрехи на детето, подаряват му и близки и приятели. Даже и двете ми дъщери събират дрехи от децата, от техни познати и ги даряват на семейството на новороденото”, разказа за емоцията в село Голешово кметът.

Семейството е многодетно, а родителите са кравари и от пролетта са в селото, каза кметският наместник Съботанов и допълни, че многодетното семейство е от ромски произход.

„Когато се преселиха да живеят в селото, почти всички колеги кметове на съседните села и кметът Атанас Стоянов се включиха в подпомагане на семейството. Децата им са радостта на бабите в селото, които ги приемат като техни внуци, носят им зеленчуци и плодове. Малко ми беше трудно, но успях да убедя родителите, че децата им трябва да продължат да учат”, призна кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене