Кой е Методи Байкушев – кандидат за кмет на Благоевград!

Методи Байкушев е кандидат за кмет на Благоевград. Той е на 42 години, роден е и живее в Благоевград, заедно със съпругата си и двамата им синове.

Започва кариерата си през 2006 г. като младши адвокат в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“. Само след 6 години става управляващ съдружник.

Под негово ръководство кантората достига екип от над 50 служители и два пъти печели приза „Кантора на годината“ на Who is Who Legal. През този период Методи Байкушев е и ръководител на екипа на кантората по съдебно представителство и арбитраж.

Ежегодно е посочван като един от водещите български адвокати във всички значими международни правни справочници. През 2020 и 2022 г. е включен в списъка на най-влиятелните експерти по международен арбитраж в Централна и Източна Европа (CEE Arbitration Powerlist) на Legal500. Включен е в списъка с арбитри към Чешкия арбитражен съд и Арбитражния съд на Рига.

Бил е Генерален секретар на Националния комитет в България на Международната търговска камара (МТК) и член на комисията, която номинира арбитри по арбитражни дела пред най-големия арбитражен съд в света (Международния арбитражен съд към МТК).

През 2008 е хоноруван асистент по гражданско процесуално право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. През 2010 г. обучава държавните съдебни изпълнители по проект на министерство на правосъдието.

През 2017 и 2018 г. преподава „Бизнес право“ в Американския университет в България. Бил е лектор на различни международни арбитражни форуми в Париж, Прага, Солун, Краков и София.

Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и е преминал през редица допълнителни обучения по арбитраж, административно право, устройство на територията, строително, административно и данъчно право.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене