Мустафа Емин: Споменах два пъти здравния министър, но на шега

Съветникът на отбраната Мустафа Емин заяви в ефира на Нова телевизия, че не споменавал името на здравния министър пред лекарите и сестрите в Пирогов, докато е чакал раната на челото на детето му да бъде обработена и то да бъде прегледано. 

Докторът излезе и ми обясни експертно защо се налага да чакаме час и половина, аз му благодарих за обяснението и му стиснах ръката. Лекарят ми каза, че са преценили, че ще е травмиращо детето ми да бъде  вкарано в помещение, в което има друго дете в много тежко състояние. После попитах дали не може да го залепят, а ми бе отговорено: тука се шие, ако искате да ви лепят – трябваше да ви пратят в друг кабинет. Исках да ми дадат документите на детето, попитаха ме за какво са ви, аз на шега казах: „За да ги дам на министъра на здравеопазването. Може два пъти да съм споменал министъра, но не като име, а като позиция и то на шега“, разказа той.

Два пъти бил споменал „министъра”. „Първият път, когато една от лекарките ми обясни, защо е толкова бавна процедурата. И аз ѝ казах, че това трябва да стигне до хората, които вземат решения, за да улеснят процедурата. Вторият път, когато един от лекарите ми каза, че е приятел с министъра. Аз му казах да му каже защо е бавна системата”, каза Мустафа Емин.

По думите му е странно да се използва личен пост на човек от болницата за официално изявление и трябва да бъде назначена проверка.

Смятам, че е нечовешко и недопустимо да се твърди, че съм искал моето дете да заеме мястото на друго, каза той.

Когато ме питаха за името ми, аз се представих, може да съм повишил тембър, но никога не съм се възползвал от позицията си и не съм споменавал министъра на здравеопазването, освен на шега, каза още Емин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене