Мустафа Емин отрече обвиненията, че е заплашвал лекари в „Пирогов”

„Отричам внушенията, които се твърдят”, каза Мустафа Емин в интервю за „Нова телевизия“ по повод обвиненията, че е заплашвал лекари в „Пирогов”. „Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да влезе твоето. Това е внушение, което не мога да приема, противоречи на обективната реалност“, каза Мустафа Емин.

Вчера се появи информация в социалните мрежи, че Емин, заедно с детето си, е посетил болницата и е настоял друго дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото дете.

Двама доктори ми обясниха добре какви са причините да стоим в спешното четири часа. Толкова бях впечатлен от разказа на единия лекар, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние, разказа Емин.

„Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е ударило челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „Люлин”. Оттам ги препращат в „Пирогов”. Наредихме се както е стандартната процедура. За почти четири часа минахме през четири кабинета. Имахме няколко разговора с докторите. Направиха на детето седем – осем шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, защото се оказа, че от петте кабинета, през които съм минал, съм взел само един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха как е името ми. Представих се, не казах откъде съм. След това излезе публикацията на въпросната госпожа”, заяви Емин.

Относно медицинската сестра, която разказа за случая, Емин заяви, че тя не е била очевидец на ситуацията. „Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре информирана, малко да е преувеличила”, каза той.

Мустафа Емин е съветник в политическия кабинет на Министерството на отбраната, откъдето посочиха, че извършват проверка на случая за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия, допълниха от Министерството на отбраната.

Той е и член на Националния съвет на политическа партия „Движение ДА, България“, откъдето заявиха, че не толерират каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. За пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около случая е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, добавиха от партийния пресцентър.

От лечебното заведение съобщиха на сайта си, че болница „Пирогов“ е обслужвала и продължава да обслужва всички пациенти по установени и отнасящи се за всички медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. „Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури“, допълниха вчера от болницата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене