Откриха новоизграден покрит пазар в Благоевград

28 август ще остане в историята на Благоевград, като денят, в който официално бе открит новия, модерен покрит общински пазар.

Събитието, на което присъстваха кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, управителят на общинско дружество „Пазари“ Юлиян Иванов, търговци и граждани започна с кратка музикална програма, поднесена от децата на Благоевград.

„Пазар в Благоевград е имало, има и ще има. Самата дума „Джумая“ означава пазар. Освен като търговско средище, то и средище за комуникация между хората“, каза Юлиян Иванов, управител на Общинско дружество „Пазари“.

Той изказа специални благодарности към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов и Общински съвет за новата придобивка и обеща тя да бъде пазена чиста.

„Този обект ще ни даде възможност да ядем хубава храна, но и да общуваме по между си. Голямата ни идея беше това място да се превърне в такова, в което нашите съграждани и гости да разговарят, да пазаруват от търговците“, подчерта кметът Илко Стоянов.

Търговците също изказа благодарност към общинското ръководство за новия пазар, който заявиха, че ще ползват с удоволствие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене