ЕВИМА КЪП – БАНСКО 2023

Поредно силно издание на международния детски футболен турнир „Евима къп“ се проведе от 15 до 26 август на терените на „Евима спорт“ в Банско. В него си дадоха среща над 60 детски отбора от България, Северна Македония, Сърбия и Румъния.
И тази година в трите етапа на турнира участваха младите надежди от възрастовите групи: 2013, 2014, 2015 и 2016 на футболните школи от община Банско – „Банско тиим“ и „Балкан Добринище“, които изиграха всички срещи, демонстрирайки изключителна техническа подготовка и спортсменски дух.

Динамика и сладко напрежение са двете думи, които най-добре описват изиграните зрелищни срещи на отбора на Банско във възраст 2013, който се класира на четвърто място, а вратарят на тима – Велислав Главчев беше отличен с приза „Най-добър вратар“.
Четвърто място завоюва и отбора на Банско при момчетата от възрастова група 2014, като техният вратар – Иво Дуцин също беше отличен с приз „Най-добър вратар“.
Най-малките надежди на „Балкан Добринище“ стигнаха до двубой за третото място, но отстъпиха пред отбора на „ЦСКА-2“ и това ги класира на четвърто място в групата, а вратарят – Здравко Пандев вдигна високо приза за „Най-добър вратар“ в третия последен етап на турнира.
Усмивките по лицата на всички деца и изпълнените с гордост погледи на треньори и родители съпътстваха церемониите по награждаване на победителите.

Специални гости при връчването на наградите бяха заместник-кметът на община Банско – Костадин Атанасов, легендата в българския футбол – Борис Галчев и старши треньор на представителния отбор на ФК „Банско”, Борислав Димитров – официален партньор на турнира и собственик на ФК „Кронос – Пловдив“ и Красимир Манолов – технически директор на турнира.
По време на мачовете организаторите от „Евима спорт“ предоставиха отлични условия на малките-големи футболисти.
Турнирът „Евима къп“ – Банско се превърна в един от най-големите детски футболни форуми в България. Той стана арена не само за спортна изява и победи, но и трамплин за много талантливи деца към бъдещо спортно развитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене