Ясно е колко ще струва возенето на детското виенско колело в зоокъта на Хаджидимово

Общинският съвет в Хаджидимово взе важни решения за ползването на атракционите в общинския зоопарк в града. За вход продължава да се събира такса от 2 лева от всеки посетител. Безплатно е влизането само за деца до 2-годишна възраст. За ползването на детско атракционно влакче за един цикъл на влакчето се заплаща такса от 2 лева на дете. За качване на детското виенско колело за един цикъл на колелото за седалка се заплаща такса от 3 лева на дете.

Закпуването на виенско колело за малчугжаните бе одобрено на сесия на местния парламент преди време. Стойноста му не трябваше да надвишава 15 000 лева с ДДС. Средствата за новата придобивка за развлечение на хлапетата се осигуряват от собствените приходи на Общината.

Зоокътът се намира в близост до манастира „Свети Георги“ и бе построен по проект за 150 000 евро, спечелен от Община Хаджидимово.

„Непрекъснато подобряваме условията вътре в зоопарка. Най-голямата ни грижа са децата. за тях има монтирани различни съоръжения за игра, преди време успяхме да осигурим влакче. Сега има и нова атракция – виенско колело”, твърдят съветници.

Отличителното за този зоокът е, че животните се разхождат свободно из територията на парка, която се простира на няколко декара. В него живеят кошути, елени, сърни, понита, муфлони, пауни, зайци и други симпатични и безопасни за хората животни.

Те са свикнали с човешкото присъствие, повечето от тях не се плашат и не бягат, ако някой иска да ги доближи, за да ги погали или нахрани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене