Мая Манолова: Ще поискаме затваряне на областната управа и оставката на вътрешния министър

„Опитите да бъде затворен палатковият лагер и да бъдем обявени за терористи трябва да получат ответно действие. Затова през следващите дни ще поискаме затваряне на областната управа в София, защото тя се явява терористична организация, която воюва с гражданите на столицата.“

Това заяви Мая Манолова – председател на Изправи се България и част от лявото обединение ЛЕВИЦАТА! във видео във фейсбук след като по заповед на областната управа на София паметникът на съветската армия беше заграден, а по-късно хората от палатковия лагер бяха изведени с полиция под претекст, че трябва да проверят за наличие на взривни вещества.

От ЛЕВИЦАТА! подадоха жалби срещу заповедите на областната управителка на София за заграждане на паметника на съветската армия. А Манолова ги определи като абсолютно незаконни и несъстоятелни – позор за този, който ги е изготвил.
От Левицата! припомниха, че областният управител на София е представител на Продължаваме промяната – партия, която се представяше за промяна, а се оказа партия на позора и предателството, след като обяви протестиращите граждани за терористи и начинът да бъдат изведени последните останали хора в палатковия лагер е чрез проверка за взривни вещества.

Мая Манолова отправи критики и към ръководството на МВР, които по думите ѝ са се превърнали в „слугиня на незаконни заповеди“ заради самоуправните и страхливи действия на полицията заради съдействието им за поставяне на ограда около паметника без заповед, от полицаи без баджове и номера, заради начина, по който бяха изведени хората от палатковия лагер около паметника и заради незаконните им самоуправни действия на палатковия лагер. По думите на Манолова заради тези действия хората от ЛЕВИЦАТА! на палатковия лагер ще поискат оставката на вътрешния министър със съответни действия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене