Откриха жив и здрав издирвания мъж от пернишкото село Люлин

Димитър Илиев на 66 години от пернишкото село Люлин, който изчезна на 23 август, е открит жив в центъра на Божурище. За това потвърдиха от пресцентъра на полицията в Перник. Мъжът е намерен вчера около 19:30 ч.

В безпрецедентната акция, ръководена лично от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов, са се включили полицаи от цялата Областна дирекция в Перник, Главна дирекция „Национална полиция„, Столична дирекция на вътрешните работи, Аварийноспасителното звено към община Перник, представители на ловни дружини и доброволци. Били са уведомени и други съседни областни дирекции на МВР.

Още преди да бъде получен официален сигнал в полицията, че мъжът не се е прибрал в дома си, на 24 август органите на реда са се самосезирали от публикации в социалните мрежи. Незабавно с негови близки в с. Люлин се свързват издирвачи и мъжът е обявен за общодържавно издирване. С цел постигане на координирани действия, в ОДМВР Перник е създаден щаб, където се събира, обобщава и анализира постъпилата информация от предприетите действия и се набелязват нови такива. Изготвена е карта на района и още в първите часове е предприето претърсване на с. Люлин.

Полицията преминава от къща на къща. Обходен е и целият прилежащ район. В хода на акцията са проведени множество разговори с местни жители, кмета на населеното място и работници в района. В издирването са включени още полицейски кучета и дронове, както и екипи, обходили и проверили изходите от селото в посока София и Перник. Прегледани са били и всички възможни камери за видеонаблюдение.

Припомняме, че през октомври м.г. дванадесетгодишният Александър от Перник, когото повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше намерен край Радомир. Сашко изчезна на 11 ноември 2022 г. при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци.

 МВР, пресцентър

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене