Ясни са победителите на Детски Пирин Фолк 2023

Седмото издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански бе очаквано с огромен интерес и отново предизвика истински фурор в Летния театър. С награди бяха отличени участници от различни възрасти и различни точки на България, всеки от които се представи великолепно.

Вечерта бе открита с химна-емблема „Добре дошли в Сандански, приятели“ в изпълнения на ФФ „Славей“ и Духов оркестър Сандански.

И тази година водещи на събитието бяха чаровните Даниела Колева и Николай Николов.

На сцена в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между 8 и 15 години се представиха с 15 изпълнители.

За хореографиите се погрижиха местните състави: танцов състав „Празник“ с ръководител Михаил Митрев,  танцова формация „Хоуп“ с ръководител Невена Станкова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова и танцов състав „Звездица“ с ръководители Владислава Захова и Станислава Димитрова.

Надпреварата бе истински оспорвана, а младите изпълнители показаха завидни вокални качества и истински затрудниха журито в избора.

Фестивалното жури бе в състав: проф. д.н. Венцислав Димов, Надежда Захариева, Димитър Динев, д- р Ваня Монева, д-р Димитър Христов, д-р Генчо Генчев и Павлина Караджова.

Ето и победителите в Детски Пирин Фолк 2023:

I-ва награда на Фестивалното жури:

Теодора Славова – Айде, слънце зайде

музика и текст: народни; аранжимент: Ангел Ефтимов

II-ра награда на Фестивалното жури:

Михаела Бояджийска – Да бех студна вода

музика и текст: народни; аранжимент: Валери Димчев

III-та награда на Фестивалното жури:

Василена Стоянова – Елай, сино, паша ми те тера

музика и текст: народни; аранжимент: Веселин Катеринкин

Награда „Свети Врач“ на Кмета и Община Сандански:

Денислав Низамски – В градина мома седеше

музика и текст: народни; аранжимент: Александър Харизанов

Награда на зрителите:

Яница Петкова – Малка моме

музика и текст: народни; аранжимент: Сергей Стойнев

Награда на Фен Фолк ТВ:

Кристина Петрова и Георги Бърдарев – Стоянко мари, гургутко

музика и текст: народни; аранжимент: Марин Бърдарев

Вечно усмихнатата Вили Рай, която има многобройни изяви на фестивала, зарадва публиката със своите изпълнения. Вярна на стила си лъчезарната изпълнителка се появи на сцената бос. Тя представи песен-емблема от своя репертоар, както и  две македонски народни песни, чиято премиера бе на сцената в Сандански.

За прекрасния спектакъл допринесе звездата на Сандански – изключителната Райна. Атрактивната изпълнителка бе подготвила специален микс с любими македонски песни, с които развълнува до краен предел зрителите в Летния театър, които не спряха да я аплодират. На сцената с нея се изявиха и МФГ „Годлевски Великден“, с които представиха песента „Тежко мина младостта“.

На 26 август (събота) ще се проведе Конкурсът за Изпълнителско изкуство. Специални гости ще бъдат носителят на многобройни призове от фестивала Иван Дяков, и Теодора, която ще се появи в Летния театър след дълги години.

Фестивалната вечер ще се излъчи на живо по 4 национални телевизии Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, БНТ 4 и EKids както и в официалния YouTube канал и facebook страницата на Фен Фолк ТВ.

Организатори: Фен Фолк ТВ, Община Сандански, и Мюзик Медия Клъстер

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене