Общинският съвет в Благоевград прие бюджета на общината за 2023 година

На днешната редовна сесия на Общинския съвет (ОбС) в Благоевград беше разгледано внесеното предложение от кмета на Благоевград за приемането на бюджета на общината за 2023 година. Дебатът по внесената точка продължи повече от час, след което бюджетът бе приет с 26 гласа „За“, седем „Против“ и двама „Въздържал се“.

Приетия бюджет е на стойност 124,2 млн. лева, като 79 млн. лева от тях са от държавно делегирана дейност, а 45 млн. лева са от местни приходи.

В него са заложени 90 хил. лева за социални помощи, за ин витро процедури – 110 хил. лева, за изплащане на еднократна финансова помощ за новородени – 400 хил. лева. Новото през тази година е, че са предвидени 20 хил. лева в помощ на деца със специални образователни потребности, сред които има и с аутизъм.

На пресконференция преди днешната сесия председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков го определи като „балансиран с оглед на всичко, което се случва“.

Сред точките, залегнали в днешната сесия, е и предложение на кмета на общината за приемане на годишен финансов отчет и годишен доклад за дейността на Общински футболен клуб „Пирин“ за 2022 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене