Радев си каза тежката дума за исканата оставка на главсека на МВР, припомни за скандалния запис на ПП

Според него освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Това се казва в съобщение от пресцентъра на Президентството относно поисканата оставка на Тодоров.

Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи.

В съобщението се казва, че в собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления.

Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“.

Българските граждани и могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР“, е казва още в съобщението.

В позицията пише още, че държавният глава Румен Радев счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене