Общинското ръководство на партия Възраждане в Банско подаде оставка

Общинското ръководство на партия „Възраждане“ в Банско депозира колективна оставка.

Като причина са изтъкнати непреодолими политически различия относно участието в предстоящите местни избори.

Оставката е депозирана преди дни до Централната контролна комисия на „Възраждане“ и е подписана от председателя на местната организация Йордан Говедарев, заместника Иван Пачеджиев и секретаря Илиян Недялков.

В мотивите за напускане пише още, че „опитите за вмешателство и натиск върху ръководството на местната структура по отношение на преговорите и участието в местните избори, е в ущърб на основната ценност на партия „Възраждане“- свободата“.

От ръководството на общинската организация заявиха, че няма да правят изявления пред медиите, но потвърдиха, че в основата е решението им да не издигат кандидат за кмет на Банско, а да работят за силна съветническа листа.

Потърсихме за коментар на създалата се ситуация депутатът от  „Възраждане“ Цвета Рангелова:

„Някакси се е насадил един страх у хората, че не бива да противопоставяме на досегашните кандидати никакви различни, тъй като това щяло да бъде пагубно. Така прецени старото ръководство на партия „Възраждане“ в Банско.

Поради тези несъгласия те подадоха своите оставки. Предстои да изберем ново ръководство и да продължим работа, тъй като местните избори чукат на вратата“. \бнр

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене