Пред изнесените факти от него, ние нищо не можем да допълним. Фактите говорят сами по себе си! Респект за професионализма!

Ексклузивно Д-р Васил Арнаудов пред Топ Преса: При ясна концепция нещата няма как да не се случват

Д-р Васил АРНАУДОВ

Д-р Васил АРНАУДОВ

 

Измина точно месец от официалното откриване на ТЕЛК в град Гоце Делчев. По този повод Топ Преса потърси председателя на комисията в града д-р Васил Арнаудов, който направи следния коментар ексклузивно за нашата медия:

„Като председател на комисията не мога да скрия своето задоволство от всичко свършено през това време – сработване на колектива и започване на реална експертна дейност – нещо, което хората от региона очакваха с нетърпение. Мисля, че нещата се получават – за този кратък период взехме решения и реално издадохме около 70 експертни решения, като до края на месец август очаквам да достигнем 100, което е добър резултат за начало.

Но не броя на издадените решения ме кара да се чувствам удовлетворен. Всичко, което беше анонсирано и казано на самото откриване, вече е факт – край на пътуванията, загуба на време и похабени нерви, край на чакането пред кабинетите и коридора, чакане на решения с месеци и т.н. Но при ясна концепция нещата, няма как да не се случват – уточнени са дните за подаване на заявления, дните по часове за консултации на място, отделно от това по телефон за допълнителна информация и т.н. като през останалото време има заседания на комисията всеки ден, разглеждане на заявления и вземане на експертно решение.

Искам да подчертая, че при освидетелствуването се ръководим и спазваме стриктно наредбата за медицинска експертиза, която е в сила от 31.01.23 г. нещо, което е гаранция за обективност и прецизност при вземане на решения. Надявам се да продължим в този дух в бъдеще.

Благодаря на колегите и техническия персонал от комисията за всеотдайната, безпристрастна и прецизна работа.  Бъдете здрави!“

Припомняме, че на 20.07.2023г. в напълно обновения първи етаж на западния стационарен блок на МБАЛ „Иван Скендеров“, официално беше открит офиса на ТЕЛК – Гоце Делчев.

В присъствието на директора на Националната експертна лекарска комисия Ани Александрова, кмета на община Гоце Делчев, кметовете на общините Гърмен и Сатовча, председателя на Общински съвет – Гоце Делчев, общински съветници, лекари и медицински сестри се прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, в който се оценява високо работата на здравното заведение и се приветства новата придобивка, която ще улесни гражданите на четирите общини.

Болницата в град Гоце Делчев е една от първите извън областните градове, в която се открива ТЕЛК, което е безспорна грижа към хората с увреждания от този регион, подчерта директорът на НЕЛК Ани Александрова.

В екипа на ТЕЛК – Гоце Делчев ще работят девет лекари с председател д-р Васил Арнаудов. Пред изнесените факти от него, ние нищо не можем да допълним. Фактите говорят сами по себе си! Респект за професионализма!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене