Доброволци събраха десетки чували с отпадъци от старото стрелбище в Гоце Делчев

Сговорна дружина, планина изчисти! Това се случи в Гоце Делчев, където все повече доброволци всяка събота и неделя чистят околната среда в района. Кампаниите се организират от Георги Златинов – един млад човек, който работи в софтуерна компания, но посвещава всяка свободна минута на това да привлича хора с големи сърца към различни каузи.

„Тази сутрин чистихме за пети път района на бившето военно стрелбище в покрайнините на града ни. Мястото е толкова красиво, приятно и хубаво. Би могло да се превърне в един прекрасен парк в непосредствена близост до града за разходка и релакс. За съжаление, тъй като няма надзор хората го използват като сметище.
Чудим се колко ли би спестил един човек да изхвърли тук, толкова ли е далеч сметището? Толкова ли е скъпа таксата за вход? Нямаме представа, но едно ни е повече от ясно. Спестените от един 2/5/10 лв. изплащаме всички със замърсяването, което е причинено. Всички се докосваме до замърсените природни елементи и рано или късно влизат в нашите тела по един или друг начин. Ако не сложим колан може и да избегнем глоба някой път, но от тези отрови няма бягане! Това което хвърляме, ще си дойде обратно при нас“, написа в своя профил Златинов.

Той и още няколко ентусиасти събраха десетки чували с отпадъци от района на старото стрелбище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене