Градят нов дом за майка и дъщеря, след като пожар изпепели къщата им в Гърмен

Огнената стихия оставя двете само с дрехите на гърбовете им . „Цяло чудо е, че сме още живи! Вероятно бойлерът е гръмнал и изпепели наследствената ни къща. Успяхме да избягаме навън и останахме само с дрехите на гърба и телефоните, с които търсим помощ.“

Това сподели пред „България Днес“ Йорданка Щерева от гоцеделчевското село Гърмен. Тя и майка й Елена остават без покрив в последните дни на април т.г., когато късо съединение подпалва дома им и го изпепелява. За минути от къщата остават само зидове и отломки.

Щетите са огромни, а разходите по тях и възстановяването на жилището са абсолютно непосилни за семейството. Приютени са от брата на Елена, а помощта, която са получили от местните хора, казват, че никога няма да забравят.

„Огромно благодаря на всички, които ни помагат! Животът ни се преобърна за минути. Хубавото е, че всичко се случи в един съботен следобед, а не през нощта, иначе можеше и да не си говорим сега“, казва още Йорданка.

Местните хора бързо се организират помежду си и благодарение на множество дарения и самоинициативи започва изграждането наново на изгорялата къща от бригадата на майстора Николай Бусаров.

Огромна помощ идва и от талантливите младежи от Гоце Делчев и региона, които организират благотворителен концерт този петък в Градския парк, а в събота вечер в Ковачевица. Всички събрани средства отиват за продължаващия градеж на новия дом на Елена и Йорданка.

На събитието ще свирят и пеят:
→ талантливите младежи от китарния оркестър към групата на маестро Огнян Вълев „Пещи китаристи“
→ рок група S.N.P град Хаджидимово
→ Елис Вранчева, поп пеене
→ Лили Дишлянова, поп пеене
→Тамбура

„Имаме нужда от строителни материали, доброволци, дарения“, заяви в „Денят започва“ Александър Първанов, сдружение „Мисия доброта“.

Дарителска сметка:

IBAN: 95UNCR70001525248476

Титуляр: Сдружение „Мисия Доброта“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене