Заради бурята „Хилари”: Консулството на България в Лос Анджелис отвори телефонна линия

На нея нуждаещи се ще могат да търсят помощ

 

Генерално консулство на България в Лос Анджелис обяви телефенна линия за нуждаещите се от помощ заради тропическата буря „Хилари”.

„Екипът на Генералното консулство на България е в денонощна готовност да окаже съдействие на нуждаещи си от помощ или изпаднали в беда български граждани“, се казва в съобщението.

Ураганът „Хилари“ заплашва Мексико и Калифорния с катастрофални наводнения (ВИДЕО)

В случай, че разполагате с информация за пострадали сънародници, имате съмнения за такива, или вие самите имате нужда от съдействие, молим да ни уведомите на следния имейл: consulate.losangeles@mfa.bg или денонощен телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.

„Калифорния е изправена пред опасността от една от най-опустошителните бури, връхлитали региона от десетилетие. Апелирам всички граждани да не подценяват тази огромна и изключително опасна буря. Очакваме прекъсвания на електрозахранването в целия щат. Правим всичко възможно за бързото възстановяване на връзката, ако наистина се случи. Проливните дъждове и силни ветрове вече в някои региони започнаха. Очакваме бурята да премине от крайбрежието на Мексико към Централна Калифорния”, каза Нанси Уорд, директор на Службата за извънредни ситуации в Калифорния.

Източник:БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене