ПРЕДСТОИ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА „ДНИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО“ В БАНСКО

Две вечери, на 18 и 19 август 2023г., в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-популярните съвременни български филми – „В сърцето на машината“ и „Жълт олеандър“.
Българският игрален драматичен трилър „В сърцето на машината“ ще открие третото издание на „Дни на българското кино“. Това е история, която ни учи да бъдем човечни, история, която окрилява и ни показва, че надеждата може да се роди на най-неочакваните места, споделя режисьорът на хитовата лента Мартин Макариев. В главните роли са Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие има и македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов.

В съботната вечер, на централния площад в Банско, ще бъде прожектиран комедийния трилър „Жълт олеандър“ на режисьора Лъчезар Аврамов. Главните роли са поверени на любимите български актьори Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Костадинка Аратлъкова, Елени Дикидис, както и на италианския актьор Лука Гобо.
„Дни на българското кино“ се организира в партньорство с „Кино под звездите“, основано от режисьора Георги Костов, с което Община Банско продължава успешно своята политика в подкрепата и популяризирането на съвременното българско кино.
Банско Ви кани на кино на открито! Вход свободен! Начало на прожекциите – 21:00 часа, пл. „Никола Вапцаров“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене