Арестуваха крадец на тавана в гъбарника на бизнесмена А. Данаилов в с. Логодаш

54683-632x358Крадец бе заловен при опит да отмъкне електрически проводници от фабриката за гъби на благоевградския бизнесмен Андон Данаилов и като по чудо не се преби след гонка с полицията.

Екшънът се разигра в събота предиобед в село Логодаш, където се намира изградената с пари по САПАРД модерна сграда за производство и консервиране на гъби. Чобанин от селото забелязал как някакъв мъж прескочил металната ограда и веднага позвънил на бизнесмена Андон Данаилов и на Гранична полиция. Граничният наряд, който бил наблизо, веднага се отзовал и започнал проверка на сигнала, като междувременно уведомили и колегите си от Първо РУП – Благоевград. Апашът обаче забелязал служебния автомобил на граничните полицаи и хукнал към тавана на гъбарника, като се скрил там. Те обаче успели да го открият и в опита си да избяга мъжът замалко не паднал от продънения таван. Когато го заловили, мъжът лъхал силно на алкохол и бил уплашен. Оказало се, че това е 49-годишният Красимир Гелински, който се опитал да разкачи елкабели от инсталацията в гъбарника.

„Истински късмет е, че тогава не бях включил елинсталацията, тъй като намерих бизнес партньори и имам намерение съвсем скоро да подновя дейността си. Ако имаше ток, щеше да го изпържи”, каза вчера пред „Струма” бизнесменът Андон Данаилов.

Вчера той беше при разследващия полицай, за да се запознае с материалите по случая. Обяснението на заловения на място подпийнал мъж било, че искал да изкара пари от продажба на жицата. Спрямо него тече разследване за опит за кражба. Според местните той е бил родом от село Логодаш, а баща му навремето даже е бил някакъв митнически шеф.

Нанесените щети са за около 350 лв., които Андон Данаилов спешно трябва да отстрани, тъй като му предстоят бизнес контакти с партньори. Бизнесменът спечели делата, които ДФ „Земеделие“ заведе срещу него за връщане на евросубсидията за фабриката за гъби в с. Логодаш, и след 5-годишна съдебна блокада е на път да реанимира дейността си.

Междувременно фабриката бе обявена на публична продан от частен съдебен изпълнител заради непогасени банкови кредити.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене