Паркингът пред поликлиниката и частната болница в Благоевград е в окаяно състояние

В окаяно състояние е паркингът пред поликлиниката и частната болница в Благоевград. Освен огромните дупки, на паркинга цари хаос и трудно се намират паркоместа. Това е голям проблем за хората, посещаващи здравните заведения, тъй като част от тях са и трудноподвижни.

Това е обичайна гледка на паркинга пред поликлиниката в Благоевград. Паркоместа липсват, а хората се оплакват от лошото му състояние. По думите им ремонт тук не е правен от поне от 10 години.

– Няма никакъв паркинг, това е развалина, разрушено е всичко.

– В ужасно състояние, всичко се е разбило, някой път ми закача колата.

Паркингът е безплатен и привлича много хора, които не са пациенти на лечебните заведения. Така за болните места не остават.

– Пълен хаос, особено болните като си идваме с колите тука да се чудиш къде да паркираш, понякога паркираме на булеварда, където е навалицата.

– Трябва да изчакам жена ми, тя е при лекаря, защото съм затворил другия, няма никаква организация.

– Изобщо не е удобно, просто маневрират с колите, чудят се как да влезнат, как да излезнат, трябва да се вземат мерки.

Всички проблеми с паркинга са породени от неговия статут, обясниха от Община Благоевград. Заради това не може да бъде започнат и ремонт.

„Не е паркинг, а се оказа, че е улица в регулация, да съм по-точен, т.е. през цялото това време гражданите и включително и лекарите са ползвали едно място нерегламентирано като паркинг и са го ползвали за паркиране. За да изградим паркинг, заедно със собственика на частното заведение предприехме стъпки за ПУП, в който се включва паркинг. Чисто документално септември ще придобием ПУП за паркинг“, обясни Илко Стоянов – кмет на Благоевград.

До тогава от общината обясниха, че е възможно единствено поставянето на фрезован асфалт, с който да бъдат запълнени дупките.

/бнт, сн: стопкадър

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене