Нови изкуствени неравности в село Баня

Община Разлог и ОПУ -Благоевград реализират важен етап от проекта си за организация на движението в урбанизираната територия на село Баня.
С цел предоставяне на “Безопасна и здрава среда” на местните жители и гости на село Баня, двете институции изграждат изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки върху платното за движение на път III-1901 „Банско-Баня“ (км 4+700, км 4+720, к 5+200, км 5+230 и км 5+550).

Заедно с изработката от асфалтобетон на изпъкналите изкуствени неравности, на улица “Неофит Рилски” и улица „Баненска буна“, за подобряване регулацията на движението бяха монтирани и необходимите пътни знаци, като предстои също инсталация на допълнително осветление и полагане на светлоотразителна пътна маркировка.

Изграждането на нови елементи върху пътното платно е част от проекта на Община Разлог, съгласуван със сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР Благоевград, за ограничаване на скоростта на движение, подобряване транспортната инфраструктура и повишаване безопасността на движението в село Баня.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене