Детски православен лагер ще се състои в Граничката света обител

Детски православен лагер ще се състои в манастира „Св. Лука“ в с. Граница, община Кюстендил, на 22 и 23 август, съобщиха от Архиерейското наместничество в Кюстендил. Целта на лагера е да утвърди православието и българските традиции, като част от националното наследство на нашата духовност и култура, казаха от наместничеството.

По време на лагера ще се състоят различни работилници, в които децата ще изработват картички и ще участват в празнична детска лития, ще разучават православни песнопения, музикални игри. Ще има занимания и в анимационна и художествена работилница, която ще учи как се оформя сценарий, анимационен типаж, карикатура, движение. Децата ще се включат и в театрално обучение, за да усвоят основни правила в културата на речта, ясна дикция, активна артикулация и диафрагмено дишане. Накрая ще се включат и в драматизация, по случай 150 години от обесването на йеродякон Игнатий.

В различните дейности на православния лагер е включена и манастирска работилница, чрез която участниците ще научат за историята на Граничкия манастир „Св. Лука“.

Предвидени и занимания по физическа активност и спорт, фотографска работилница и такава за изработване на българска шевица.

В екипа ще участват д-р Надежда Панайотова – преподавател по правоговор, сценична реч и актьорско майстворство в НАТФИЗ, Велина Андонова – докторант по богословие, магистър по педагогика и основател на неделно училище в храма „Рождество Христово“ – София, Христина Христова, студент по богословие и организатор на редица благотворителни дейности, Диана Хаджиангелова, музикален педагог, Теодор Петров – дипломант на Нов български университет в специалността „Анимационно кино“, учител към неделното училище към храм „Рождество Христово“ в София и преподавател по модерни танци.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене