Направиха детски кътове пред лекарски кабинети в Кюстендил

С грижа за най- малките, Кюстендил изгради детски кътове с образователни игри в двете поликлиники на територията на града. Новите придобивки за малчуганите са създадени пред кабинетите на общопрактикуващите педиатри. В интервю за „Фокус“ Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор „Социални услуги, програми и проекти“ посочи, че кътовете са предназначени за децата, които чакат за прегледи пред кабинетите. Така малките пациенти ще бъдат ангажирани с игри и няма да се притесняват от предстоящите срещи с лекарите.

„Идеята е, чрез тези игри да се подпомага развитието на фината моторика на децата, координацията между ръцете и очите, логическото мислене, разпознаването на цветовете и формите. Стимулира се умението на децата да играят със своите връстници, да броят, да развиват тяхната фантазия, креативност и пространствено мислене. Това е изключително важно за успешното развитие и реализация в бъдеще на най-малките“, каза Радмила Рангелова.

Зам.-кметът на Община Кюстендил посочи, че играта спомага за нормалното развитие на всяко дете и за формирането на детския характер и поведение. „Всички сме минали по този път, родители сме, чакали сме пред лекарските кабинети. Знаем този тягостен момент колко тежи на децата. Опитахме се да помислим за тях, да се разсейват, да не мислят за болести и да се чувстват малко по-добре“, допълни Радмила Рангелова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене