Бившия кмет на Дупница Пламен Соколов и Стъклето се млатиха на улица в Дупница

106967-Sokolov-StakletoЕкскметът Пламен Соколов и освободеният наскоро от затвора бивш гард на Братя Галеви Владимир Ангелов–Стъклето се сбиха вчера в района на старата автогара в Дупница, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Скандалът възникнал, след като двамата се засекли с колите си, при опита да изяснят кой е виновният. Двамата си разменили обидни думи и Владимир Ангелов ударил Соколов в лицето. Бившият градоначалник е с травма на скулата, за което му е издадено медицинско удостоверение. Стана ясно още, че Пламен Соколов е подал жалба в полицията и прокуратурата. Ангелов е задържан в полицията, където продължават разследването на случая с разпити на свидетели.

 

„Двама мъже са се сбили в кв. „Байкал”. След взаимно засичане с автомобилите между тях е имало пререкание и единият е задържан за 24 часа в Районното управление „Полиция” в Дупница”, каза говорителят на полицията Катя Табачка.

За коментар потърсихме Соколов, който бе лаконичен: „Имам гости, ще говорим утре. Не ме притеснявайте”.

 

Паметливи дупничани припомниха, че бившият кмет, който е ортопед и има собствен медицински център, не за първи път влиза в пререкания. Преди години ортопедът счупи кокалчета на крака на колегата си и политически опонент д-р Матей Попниколов и последният го даде на съд. Впоследствие Соколов се разкая и хирургът Попниколов му прости. Соколов имаше конфликт и с контрольор в синята зона, когото Пламен Соколов беше ритал. Ортопедът влезе в люта битка с адаша си Пламен Галев и оглави местно сдружение „Не на страха”. Във връзка с това от екрана на местната кабелна телевизия по-късно осъденият и избягал от излежаване на присъда Галев се обърна подигравателно към Соколов с думите „Здравей, Смело сърце”. В Дупница се носеше мълва, че Галев е заплашвал бившия градоначалник, че ще направи така, че да се изсели от града.

Владимир Ангелов-Стъклето е бивш полицай, съученик и гард на Галев. Той е един от осъдените за организирана престъпна дейност заедно с Апостол Чакалов-Тоци и Георги Блатски от бандата на Галеви. По времето на екскмета Атанас Янев Ангелов беше назначен на общинска служба – шеф на работещите по програма за временна заетост. По това време Ангелов преби инвалид, имаше и случай на спукани от него гуми на коли, паркирани край жп гарата в града. Ангелов излежа присъдата си в затворническото общежитие на бобовдолския затвор в Самораново.

 

Владимир Ангелов: Аз съм потърпевшият, имам сътресение на мозъка и счупена скула, Соколов ме псува като каруцар

Владимир Ангелов има следната версия за случилото се:

„Аз съм пострадалият, а не Соколов. Имам счупена скула и сътресение на мозъка. Получи се от нищо нещо. Нито съм искал да срещам Соколов, нито да го виждам. Имах среща с един приятел, който излезе от затвора преди 3 дни. Бях му обещал да му подаря телефон. Оказа се, че от затвора отишъл при Пламен Соколов и заживял в неговата къща. Изглежда, че Пламен соколов взима работници от затвора да работят на негови строителни обекти. Казах му, че не искам да припарвам до къщата на Соколов и го помолих да дойде на 50 м от къщата. Евгени дойде с едно момче и се качи при мен в колата, тръгнахме към центъра на Дупница. Стигнахме до светофарите на старата автогара, в този момент с бясна скорост ни засече д-р Соколов с лекия автомобил. Слезе от колата и започна да ми крещи:

„Какви номера ми въртиш?“.

В този момент аз слизах от моята кола, без да очаквам, той ме удари с юмрук по лицето. Аз го попитах:

„Какво искаш от мен, Смело сърце?

Така го наричам, още когато се бореше срещу Братя Галеви. След удара се качих отново в лекия автомобил и тръгнах към полицията, като преди това му се обадих по телефона и му казах, че ще подам жалба срещу него. Докато аз давах показания, д-р Соколов отиде направо при началника на полицията в Дупница Валентин Гълъбов. Аз отидох да подам жалба, но бях задържан за 24 часа. Инцидентът се случи преди обяд, стоях до 17:00 часа в ареста и вдигнах скандал, тъй като исках да си извадя медицинско и да подам жалба в прокуратурата срещу него. Криминалистите с полицейски автомобил ме закараха в частната болница в Дупница, където ми беше направена рентгенова снимка, и се установи, че имам счупена скула и сътресение на мозъка, искаха да ме оставят за лечение, но аз отказах. Ще подам жалба в прокуратурата и ще предоставя медицинското свидетелство, тъй като бях прегледан от хирург и невролог. Миналия месец минах с мотора покрай къщата на Пламен Соколов. Той започна да ме псува от терасата на втория етаж, аз не реагирах. По-добре да съм мъртъв, отколкото да ме спират и да ме бият по улиците на Дупница”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене