Стартира уеб базирана платформа за туристически термални маршрути по проект INNOBUS

Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев изпълнява проект „Укрепване на конкурентоспособността и екстраверсията на трансграничните фирми чрез прилагане на иновативни и специализирани действия“, акроним INNOBUS с реф. № 6269, ДФП B6.3a.14/13.04.2021, който е финансиран по Инвестиционен приоритет 1-A “Конкурентоспособна и иновативна трансгранична зона”, по 6-та покана на Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция-България 2014-2020, финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиран от бюджета на Република България.

В изпълнение на проекта Сдружението стартира уеб базирана платформа за туристически термални маршрути, която е свободно достъпна на адрес http://innobus-routes.bg/.

Целта на платформата е да насърчи икономическото развитие на областта и региона и да допринесе значително за повишаване на предприемаческата активност в областта на туризма и предлагането на съпътстващи услуги.

Платформата е на български и английски език и представлява карта на термални маршрути с бързи връзки към всеки посочен обект, като териториалният обхват е административната територия на Благоевградска област. На картата са посочени всички термални извори с туристическо значение, които условно са свързани в 5 кратки маршрута.

Всеки маршрут е разделен на отделни обекти, които представляват населеното място, където се намира съответния термален извор. За тях е посочена информация за съответното населено място и за качествата, свойствата и други характеристики на водата.

Към всеки термален маршрут като бърза връзка са посочени културно-исторически и природни маршрути с обекти, които могат да се посетят като съпътстващи туристически атракции. Посочени са и други алтернативни маршрути за архитектурен, музеен и религиозен туризъм.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020”.

Тази публикация е създадена с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието й е пълна отговорност на Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и Съвместния секретариат.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене