Неврокопчани сред хилядите българи в зала 02 в Хамбург в подкрепа на Кубрат Пулев

Бизнесменът Иван Ежков и секретарят на Народно читалище „Просвета“ в Гоце Делчев Георги Мишев бяха сред многобройната публика в зала „02 World Hamburg“, която преди дни достойно подкрепи битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко.

„След това поражение Кобрата ще се върне по-силен на ринга. Всички българи в залата го усетихме въпреки невероятното изживяване преди мача и болезненото инфарктно усещане след него“, сподели за ИНФОМРЕЖА Иван Ежков.

От Гоце Делчев за Хамбург преди мача Ежков тръгнал с приятеля си Георги Мишев. От София към тях се присъединил още един приятел и така станали трима. В залата обаче се оказало, че има още доста хора от Гоцеделчевско, пропътували хиляди километра специално за мача Пулев – Кличко.

Така групата от неврокопчани се увеличила драстично, след като в залата Иван Ежков и Георги Мишев попаднали на голяма агитка от родния си край, начело с бизнесмена Георги Шапков и сина му Станислав.

Сред феновете на Кобрата, дошли лично да го подкрепят срещу украинския боксьор и да развеят националните трибагреници, е имало и много гастарбайтери, които работят в различни краища на Германия.

„Повече от 50-60 % в залата бяхме българи и въпреки загубата на Кубрат, преживяхме незабравими мигове на единност. Лично аз няма да забравя никога тези емоции“, каза още Иван Ежков.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене