Грузинец се призна за виновен пред съда в Кюстендил

Районният съд в Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер на 5000 лв. на грузинския гражданин Мустафа С., на 26 г., съобщиха от съда.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомагал чужденци – 11 граждани на Република Сирия, един от които не е навършил 16-годишна възраст, всеки от тях без редовен документ, да преминат в страната в нарушение на закона. Останалите чужденци са на възраст между 20 и 24 години, казаха за БТА от съда.

Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил със софийска регистрация. Обвиняемият е задържан на 25 май, на пътя между Кюстендил и Дупница, на територията на община Кюстендил.

Мустафа С. не е осъждан, той няма постоянен адрес в страната, не говори български език, не работи на територията на България, казаха за БТА от прокуратурата. От там допънниха, че мъжът е с постоянен адрес в Полша.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, казаха още от съда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене