Първи снимки на хубава Яна, убита от Тройния убиец! В него е намерена банкова карта и на убитито момче

Ако полицията си беше свършила работата преди една година, а Съдът не бе пуснал убиец психопат на свобода, това момиче нямаше да бъде мъртво.

Софийска градска прокуратура с подробности за трите зверски убийства на серийния убиец и психопат Чавдар Бояджиев, убил двама души, след като съдът го пусна след първото убийство. Сега подробностите се изясняват, но както се казва – след дъжд качулка и след три трупа на млади хора – две момичета и едно момче.

„Досъдебното производство е образувано в 4-ти август в случай на неотложност. То е за извършено двойно убийство по чл. 116, за което предвижда както доживотен затвор, така и доживотен затвор без замяна и лишаване от свобода от 15 до 20 години.

От 22:10 до 3:50 е извършен оглед на мястото – иззети са веществени доказателства – пистолет с пълнител, в който е имало два патрона, дрехи на Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта с името на убитото момче.

Вчера дежурен съдия е одобрил протокола за извършените действия. Проверен е и автомобилът на Бояджиев. На 5-и август е съставен протокол за освидетелстване на лице с изрично негово съгласие. От него са взети и натривки от лицето. Иззето е и съдържанието на поднокътното пространство на всеки пръст.

Иззет е и клетъчен материал от устната му кухина. На 5-и август е извършен оглед на местопроизшествие от 11:40 до 13:30. Намерено е починало момиче на видима възраст около 20 години. Същите действия са извършени и друг протокол на оглед за починало момче на около 30 години.

Убитото момиче е Яна Велинова на 18 години от София.

В гр. София, ж.к. „Дружба“ са намерени вещи наубитото момче. Извършени са много разпити на свидетели – както близки на обвиняемия, така и близки на убитото момче и момиче. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Намерен е мобилен телефон на убитото момиче в ж.к. „Младост“. Близките й са го предали, предава Блиц.

Къщата на Бояджиев е била претърсена. От дома му са иззети вещи, които имат значение за разкрива а оперативната истина – дрехи и обувки. По обувките е намерена кръв. В момента се установява дали тя е човешка и дали принадлежи на някой от убитите.

С експертизи ще се разбере дали по вещите на обвиняемия има следи от биологичен материал от жертвите. По лицето на обвиняемия има частици, които водят до тезата, че в близките часове той е използвал оръжие.

Има сведения, че гилзите, открити на местопрестъплението, където е намерен трупът на момче, съвпадат с тези от пистолета, открит в автомобила на Бояджиев.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за задържане под стража.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил убийство умишлено през април 2022 година. Май месец 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда с хулигански подбуди. Поради факта, че към този момент той не е бил осъждан, законът задължава съда да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи наказание глоба – 100 лева.

Установява се, че Бояджиев е обвиняем по друго производство. То касае причинена смърт по непредпазливост. За това се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години. В убийството на Яна, също както и при насилието на Дебора в Стара Загора, има намесени склоняване към проституция и сводничество. Убиецът е участвал с убитото момиче в продажба на снимки с порнографско съдържание, което двамата са правили. Той е твърдял, че си плаща за секс с нея. Това по никакъв начин не ооравдава или обяснява неговите действия.

На 06 април 2022 г. Чавдар Бояджиев, който в събота бе обвинен за двойното убийство на Яна Велинова и Иво Колев, е убил друга жена – това е 22-годишната Мариела Сиракова. Двамата се познавал от няколко месеца, имали интимна връзка, пише Труд.
Във фаталния ден миналата година двамата били в дома на Чавдар в с. Лозен, където правили секс, който завършил фатално за жената. 16 месеца след смъртта й става ясна и истинската причина за смъртта на Мариела. Жената искала дете от партньора си, което го вбесило. Бояджиев приложил хватка от джудото и удушил момичето. Мотивът – мъжът имал и друга връзка с жена от столичния квартал „Лозенец“, която не искал да разваля заради интимната си партньорка. Към днешна дата двамата са разделени.

След като осъзнал какво е направил, Чавдар се обадил на своя приятел Иво Колев. Двамата се видели на езерото „Панчарево“, където ги чакала и Яна Велинова и друга нейна приятелка. Бояджиев разказал на тримата, че приятелката му е мъртва. Не признал, че сам я убил. Иво Колев предложил да скрият трупа на мъртвото момиче, но двете жени предложили Чавдар да се предаде на полицията, вместо да се укрива. Групата се преместила в Лозен, Бояджиев се прибрал в дома си, сложил кучешка каишка на мъртвата Мариела и се обадил на телефон 112. През това време Велинова и второто момиче наблюдавали от улицата пристигането на полицията и Бърза помощ. Пред полицаите Чавдар Бояджиев обяснил, че приятелката му се задушила на кожената каишка. Така истината за умишлената смърт е прикрита. Съдът го освобождава за убийство по непредпазливост с мярка подписка, с наблюдаващият прокурор не протестира. Убиецът остава на свобода, след като неговатв фалшива версия за първото убийство минава.

„В момента делото е на производство, като то е стартирало от 8-о РПУ. В края на годината е прехвърлено за разследване към СДВР.

Откриваме сериозни пропуски по разследването на това престъпление от 2022 година. Снели сме доверието от ръководството на 8 РПУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител.“, заяви зам-главният секретар на МВР Живко Коцев.

Всички тези самопризнания прави самият Чавдар Бояджиев, но едва след задържането му преди ден по пътя между Бургас и Айтос и след като е убил Яна и Иво. Полицаите бързо влизат в следите му след извършеното двойно убийство, именно, защото установяват, че той е поддържал връзка с жертвите от Лозен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене