Проверяват упражнено ли е насилие над 20-годишна жена от Сандански

Разследва се сигнал на жителка на град Сандански, която вчера по обяд съобщила в полицията, че е получила обаждане от 20-годишната си дъщеря. Момичето, което не се прибирало вкъщи от два дни, се обадило на майка си и се оплакало, че му е нанесен побой, заключено е в апартамент и му е откраднат телефонът. Поискало от майка си да подаде жалба в полицията спешно.

В късния следобед момичето е открито в частен дом на улица „Пейо Яворов“, обитаван от криминално проявен и осъждан мъж.

То било в неадекватно състояние, най-вероятно след употреба на наркотични вещества. Жилището се обитава от 47-годишен мъж от града, където били още 48-годишен мъж от с. Лешница и 45-годишен мъж от Сандански. Тримата мъже са закарани в РУ-Сандански за изясняване на фактите и обстоятелствата по получения сигнал. В хода на работата по случая не са събрани данни за отвличане – не е ограничавано правото на свободно придвижване на младата жена. Предприети са действия за установяване дали върху нея е упражнено физическо насилие.

Със заповед за задържане до 24 часа, като съпричастен към извършената кражба на мобилния телефон, е задържан 38-годишният мъж от с. Лешница.

За случая е уведомена компетентата прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене