Наркодилъри в Пиринско признаха вина за по-леки присъди

Наказаха с три години лишаване от свобода пласьор на на марихуана за над 100 000 лева. Той призна вина пред прокуратурата, а съдът в Благоевград постанови условна, с 5-годишен изпитателен срок. Е. Г. е продавал дрогата в санданското село Катунци и в столицата.

На 28.04.2022 г. на ул. „Нишава“ в София обвиняемият разпространил марихуана на стойност 5846 лева. В хода на разследването е било установено, че Е. Г. държал голямо количество от същия наркотик в постройка до обитаваната от него жилищна сграда в с. Катунци. Там са били открити няколко обекта с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол с общо тегло 24 килограма и 181 грама. Стойността на наркотика възлиза на 96 724 лева.

Наркопласьор е с наложено наказание за шофиране след употреба на кокаин, разпространение и държане на наркотици в Банско. Между защитата на обвиняемия Борис Ш. и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. За извършените от него престъпления му е наложено общо наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишени изпитателен срок, глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

На 14.02.2023г. на публично място пред заведения за хранене в Банско е продал мариуана и кокаин на двама млади мъже. Същата вечер обвиняемият управлявал лек автомобил „Ауди“ по улица „Пирин“ в гр. Банско след употреба на наркотично вещество. По надлежния ред с химикотоксилогична експертиза е било установено, че водачът шофирал под влияние на кокаин.

В хода на разследването са били открити високорискови наркотични вещества, държани от него с цел разпространение. От лек автомобил, паркиран на ул. „Полежан“ в гр. Банско, са били иззети осем обекта с кокаин, чиято стойност се оценява на 525,60 лева. В хотелски комплекс „Свети Иван“ са били открити кокаин, коноп (марихуана), амфетамин и екстази. Общата им стойност възлиза на 41 183,07 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене