Повтаряме, че става въпрос за поне седмично проучване с подкрепата на иституциите за да тиражираме това заключение. 

Отвличат ли се деца в Гоце Делчев?

От известно време насам из региона на неврокопския край усилено се разнасят слухове и „информации“ за опити за отвличане на деца.

Всичко тръгна от сигнал за случай пред детската градина в ромската махала на град Гоце Делчев, при който жена е опитала да отвлече дете с бял бус. Топ Преса получи сигнал за случая, който се оказа семейна драма и няма нищо общо с направените публични внушения за „серийност“ и „обществена опасност“.

Почти цяла седмица сондирахме ситуацията с помощта на наши партьори от институциите, главно прокуратурата и МВР и с чиста съвест можем да заявим, че – не съществува НИКАКВА обществена опасност по темата. Източниците ни от МВР в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен са категорични, че няма нито един сигнал за опит за отвличане, дори намек… В хаджидимовско село жители се обърнали към местен полицай, че непознат мъж с черна шапка чепрел с бонбони деца на детска площадка, но и тази история се оказва изопачена според разследващите.

Широката общественост на региона може да бъде спокойна и няма нужда от излишни истерии и притеснения. Повтаряме, че става въпрос за седмично проучване с подкрепата на институциите, за да имаме смелостта да тиражираме това заключение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене