В „Напоителни системи“-Гоце Делчев два месеца без заплати, търсят помощ от Георги Андонов

   
Депутататът от ГЕРБ Георги Анднов днес проведе в Гоце Делчев първата си приемна с граждани и първата си пресконференция след старта на третия си депутатски мандат.
„С опита, който натрупах през двата си  мандата в НС, в този ще наблегна на повече срещи с избирателите и повече приемни в региона за решаване на проблемите. Днес в приемната, заедно с общинския съветник адвокат Костадинка Богданова, дойдоха много хора с различни лични и обществени проблеми, които ще бъдат синтезирани и от всяка приемна ще поставям въпроси и питания пред НС и ресорните министри”, заяви Георги Андонов.
Той се надява до две седмици в Народното събрание да бъде сформирана комисията  по замеделие, в  която вероятно ще работи като депутат.
”Първата  ми работа ще е да решим проблемите с изкупната цена на тютюна, да променим закона, който предложиха от ДПС, тъй като в този му вид е направен така, че да обслужва и облагодетелства фирмите, а не реалните тютюнопроизводители“, подчерта той и допълни, че има  готов законопроект за промяна и се надява той да бъде приет.
В приемната днес са били и представители на  „Напоителни  системи“ – Гоце Делчев, които се оплакали, че от два месеца не са получавали заплати. Хората от водното ведомство са настояли за решаване на проблема и възможно най-бързо преструктуриране на част от дейностите в сектора, защото предприятията от години са на загуба и не работят ефективно.
Георги Анднов обясни, че вече е имало разговори в новото правителство за два варианта за стабилизиране. Първият предлага част от дейностите, например като напояване, да бъде прехвърлено към общините и съответно субсидирано от държавата. Вторият вариант бил самостоятелно управление и отделяне на напояването, при което общините ще могат да се възползват от мярка 125.
По отношение на новосформираното коалиционно правителство, Георги Андонов изрази надежда, че то ще изкара пълен мандат, за да се случат замислените реформи.
„За разлика от предишните управляващи, не очаквайте от нас да се впуснем в масови чистки или рокади. Ще бъдат сменени само ръководители на звена, показали  некадърно управление или тенденциозност„, увери Анднов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене