Без категория

МВР Благоевград: Племенникът на президента е виновен!

54640-632x358

Във връзка с публикации в местни и национални медии и постъпила в ОДМВР-Благоевград жалба от г-н Станислав Плевнелиев за упражнено спрямо него насилие, неоснователно задържане  и отказ да осъществи контакт с посочено от него лице или адвокат, в ОДМВР-Благоевград е назначена комисия за извършване на проверка по случая.

В хода на проверката е установено, че във връзка с нарушение на ЗДвП, на г-н Станислав Плевнелиев правомерно е съставен акт за административно нарушение по ЗДвП. Поради неизпълнение на полицейско разпореждане и съзнателно пречене на полицейски орган да изпълнява задълженията си по служба, на г-н Станислав Плевнелиев е съставен акт по ЗМВР, за което е доведен в 01 РУП-Благоевград. Лицето не е привеждано в помещение за задържане, като административното оформяне на необходимите документи е осъществено в кабинет на 01 РУП-Благоевград, след което лицето незабавно е освободено.

При извършената проверка не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от страна на полицейските служители извършили задържането и оформили документите, както и от други полицейски служители на 01 РУП-Благоевград.

Жалбата е счетена за основателна в частта на ограниченото право на г-н Станислав Плевнелиев да уведоми член на семейството за задържането му.

Жалбата е неоснователна във всичките й останали части.

В хода на проверката за допуснати  други нарушения на служебната дисциплина по чл. 200, ал.1, т.12 и чл.199, ал.1, т.5 от ЗМВР, на двама дежурни полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, предстои да бъдат наложени дисциплинарни наказания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене