Внимание! Жегата се завръща с пълна сила

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока, а следобед, главно над планининските райони, и купеста облачност. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад, докато в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

 

До събота ще остане слънчево и много горещо. Вятърът ще е от изток, слаб, в следобедните часове – временно умерен. Температурите ще се повишат и максималните на отделни места отново ще приближават 40°.

В събота привечер, под влияние на приближаващ от запад студен атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се лабилизира. Ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и усилвания на вятъра, очакват се и градушки.

През нощта срещу неделя и в неделя през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в източната половина от страната и планините ще има краткотрайни, локално интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната значително ще се понижат и максималните там ще бъдат между 23° и 28°, докато в Югоизточна България ще е все още горещо с температури на места до 36°-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене