С мирно шествие граждани от Петрич изразиха своята подкрепа към пострадалото момиче от Стара Загора

С мирно шествие, което премина от сградата на съда до сградата на Общината, граждани от Петрич изразиха своята подкрепа към пострадалото момиче от Стара Загора. Около 18:30 часа протестиращите преминаха през центъра на града. В днешния ден демонстрации имаше и в други градове от страната.

„Тук сме да подкрепим момичето и семейството ѝ. Всички заедно трябва да помогнем и да постигнем промяна в системата“, каза за БТА Десислава Учителска, участник в протеста.

Трябва да имаме адекватно законодателство, което да отговаря за подобни действия. Не може да съсипеш живота на едно младо момиче и в следващия момент да ти кажат, че това е лека телесна повреда, каза за БТА Цветан Маникатов участник в протеста. Той добави, че гражданите трябва да се чувстват защитени и сигурни в собствената си държава.

„Тук съм в подкрепа на младото момиче и в знак на протест срещу съдебната система. Протестирам за незабавна реформа и оставка на всички, които са определили това като лека телесна повреда. Протестирам срещу всички институции, които отговарят за правовия ред в държавата“, каза за БТА Дафинка Тасева, участник в протестното шествие.

„Всички сме тук, за да покажем позицията си, че сме против насилието и искаме да се борим за един по-спокоен живот, за една по-справедлива България, за това правната ни система да работи правилно, в защита на гражданите“, каза организаторът на шествието Свобода Шуркова пред събралите се протестиращи. Тя прикани всички присъстващи да аплодират пострадалото момиче от Стара Загора в знак на подкрепа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене