Община Разлог подкрепя платформата“Не изхвърлям, а помагам“

Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи „Не изхвърлям, а помагам“, насочена към подобряване състоянието на околната среда и подкрепа на хора от уязвими групи.

В процеса на популяризиране възможностите на онлайн платформата, подпомагаща дарители да публикуват обяви за дарения на предмети от бита в добро състояние, а нуждаещи се организации и физически лица – обяви за търсене на необходимите им вещи от различни категории: мебели, техника, дрехи и обувки, играчки и др., Община Разлог, съвместно с различни организации, допринася за намаляване количеството депонирани отпадъци от домакинствата и подкрепя нуждаещи се лица и семейства.

Платформата, функционираща от април 2023 година, е създадена в изпълнение на Проект „Не изхвърлям, а помагам“. Проектът е базиран на добри практики в областта на предотвратяване образуването на отпадъци, като демонстрира процеса на споделяне на ненужни, но функциониращи и добре запазени предмети с хора и организации, имащи нужда от тях. Концепцията на проекта съчетава целите по намаляване на количеството депонирани битови отпадъци със социални цели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене