Адвокатът на нарязаното момиче: Има загуба на идентичност, отказва да контактува със света

Трябва да се разгледа и опит за убийство, настоя той

Състоянието на момичето никак не е обнадеждаващо. Изправени сме пред загуба на идентичност. Това е оценка на състоянието. То е в постоянна паника, отказва да контактува със света. Емоционално е срината. Процесът на възстановяване ще продължи дълго време.

Това каза по Нова тв Димитър Киров, адвокат на семейството на нарязаното с макетно ножче момиче. Вчера повторно беше задържан 26-годишният Георги Георгиев, обвинен за садизма, извършен на 26 юни.

Въпросът дали е имало заплахи, можеше да бъде изяснен преди месец, добави адвокатът. За заканите стана ясно в събота, когато момичето беше разпитано.

Според адвокат Киров присъдата трябва да е доста години затвор. Той добави, че раните са близо до важни артерии. Засега защитникът е говорил с нейните родители. Загубено обаче е време, смята юристът.

„Състоянието е изключително тежко. Всички видяхте по снимките, то предизвика гняв, омерзение, погнуса за това как може да бъде извършено въобще, но това е само видимата част. От една психиатрична оценка, която ми беше изпратена вчера, се вижда, че психическото състояние на момичето е не по-малко тежко от раните по тялото. Тя е изправена пред състояние на загуба на идентичността, затворила се е сама в себе си, не желае да контактува с никого“, каза Киров пред Би Ти Ви.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене