Протест в Благоевград утре заради бездомните кучета

В последния работен ден от месеца, кучкари и природозащитници организират голям протест заради проблема с кучета в Благоевград, предаде репортер на „Фокус“.

Гражданското недоволство е планирано за 09.00 часа на 28 юли, което е точно половин час преди началото на редовното заседание на Общински съвет Благоевград.

„Приятели, утре е важен ден, в който можем да извикаме силно срещу насилието над животинките царящо из цялата ни мила родина. Срещу беззаконието и абсолютното безхаберие по отношение на най-беззащитните! Нашите четирикраки приятелчета!

Ако ги обичате и не искате те да страдат подкрепете ни утре! Елате да попитаме защо непрекъснато биват бити,убити и изтезавани! И защо виновниците за това не са в затвора! Защо кметове и подопечни структури си играят на Господ с техните животи!!!? В правовата ни държава“, призовават в социалните мрежи организаторите на протеста.

Припомняме, че напрежението с бездомните кучета в Благоевград ескалира преди около две седмици, когато служители на общинския приют бяха задържани от полицията, извозвайки упоени кучета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене