Пеевски: ДПС няма да приеме ограничаване на мандата на кметовете

Тази идея изцяло не я приемаме от ДПС и няма да я подкрепим. Не виждаме защо трябва да има ограничение успешни кметове да бъдат само два пъти, коментира пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски идеята на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за ограничаване мандатите на кметовете.

Попитан дали трябва датата 24 май да влезе в общия проект за гласуване, депутатът каза, че това е дискусионно. „Обсъждаме го, принципно, не е решено, ние нямаме против“, уточни Пеевски.

На въпрос за предложената промяна от ПП-ДБ по отношение статута на служебния кабинет, Пеевски отговори, че смятат, че предложението е удачно и уточни: „В момента дискутираме как и по какъв начин и в какъв обхват“.

Във връзка конституционните промени Пеевски каза, че разговарят те да бъдат внесени заедно, „за да достигнем до общи точки“.

Разглеждаме проектите на колегите и смятам, че ще достигнем до общо решение, за да се случи наистина тази промяна в Конституцията, за която говорим, коментира той. Пеевски посочи, че се надява промяната да бъде реализирана „в максимално бързи срокове“. В срока на комисията със сигурност смятам, че ще успеем, добави Пеевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене