Жители на Самуилово танцуват на уникално горско парти под вековни явори

Трескава подготовка тече за уникалното горско парти в планина Беласица, което ще събере утре вечер стотици жители и гости на петричкото село Самуилово. Незабравима съботна вечер, която ще прелее в запомняща се неделна нощ, ще изкарат те в горските дебри. Това е третото поред подобно парти в историята на населеното място. Партито се организира в местността Бялата чешма под дебелата сянка на вековните явори. Музикалното събитие се превърна в традиция и се провежда всяка година във втората половина на месец юли или в началото на месец август.

Двама диджеи ще имат нелеката задача да поддържат високия градус на настроението и да не позволят на празнуващите да скучаят и за миг, а да са на сцената, за да танцуват. Разбира се, че скуката няма да има място в планината, тъй като масите ще са отрупани с хапване и пийване. А във вековния лес и в прохладата на гората часовете и минутите стават особено пивки. Музиката ще огласи в продължение на много часове планина Беласица. А танците на феновете на музиката няма да спрат до ранни зори.

Днес обаче продължават подготвителните дейности. Поляните под вековните дървета са окосени и почистени, те са и дезинфекцирани, за да се гарантира здравето и безопасността на купонджиите. Остава само да се наредят сцените и масите, да се заредят с напитки и вкусни храни специално изградените за партито летни барове.

„Това е единственото по рода си горско парти в цялата община Петрич. По този начин сплотяваме хората в селото. Искаме да има все повече такива събития, които да водят и туристи в Самуилово и в района. Това може да стане с провеждането на музикални и други културни прояви, както и на спортни състезания. Туризмът тук се развива с всяка изминала година”, заяви кметът на петричкото село Кирил Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене