Шефът на „Беласица“ Ив. Златински за чистката на неудобните в БФС: Очаквах по-сериозна реакция от засегнатите клубове, представете си, че блокират ГКПП – Кулата…

След турбулентното заседание на Изпълнителния комитет на БФС в сряда, на което повече от 100 клуба бяха изхвърлени от структурата на футболната централа, в ситуация “стенд бай” остават отборите от Трета лига, присъствали на конгреса на Димитър Бербатов и екипа му. Комисията по “Етика и феърплей” е запознала първите хора в съюза със своето становище за санкции спрямо участниците в сбирката миналия петък и съответните тимове от това ниво на футбола, както и спрямо „революционерите“ от професионалните групи, и случаят е препратен за разглеждане по компетентност от Дисциплинарната комисия, за да отсъди размера на санкциите.

В тази връзка потърсихме мнението на управителя на ОФК “Беласица” Иван Златински, който беше преди седмица в зала 3 на НДК, изразявайки подкрепата си за Бербатов.

“Все още никакво съобщение по казуса не сме получили на клубния имейл. В очакване на решението сме, доколкото знаем, ДК трябва да се произнесе още днес /б.а. вчера/. Каквото и да реши комисията в този управленски хаос, обхванал футбола ни, ще последва обжалване, съдебни процедури и т.н. Не мога да гадая, но вероятно клубът ни ще бъде санкциониран финансово, а спрямо мен, като негов ръководител, ще последва решение да не заемам управленски функции във футбола за определен период, така както ще се процедира с изпълнителния директор на ЦСКА Филип Филипов и останалите ръководители на отборите участници от по-високите нива на футболната йерархия. Да си призная, очаквах по-сериозна реакция от страна на шефовете на вече отстранените тимове от 4-а и 5-а дивизия, все пак практическата забрана, която им е наложена, е безумие. Представяте ли си, примерно, ако отборите от нашата община в лицето на “Струма” /Марикостиново/, “Подгорец” /Коларово/, “Вихър” /Кавракирово/ и “Огражденец” /Кърналово/, които попадат в списъка на изключените, решат да блокират ГКПП – Кулата, какъв хаос ще настане. Но шокът от отстраняването е голям, страхът и несигурността също и само тук-там излизат спорадични декларации, но като цяло властва една притеснителна тишина, явно всички се надяват да бъдат защитени от Димитър Бербатов по някакъв начин. Скоро ще видим какво ще стане”, коментира Златински.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене