Ученици от община Смолян участваха в младежки обмени в Турция и Унгария

Дванадесет ученици от седем училища на територията на община Смолян се включиха в международни младежки лагери, организирани от побратимените на Смолян общини Пендик, Турция и Кишпещ, Унгария. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

През първата седмица на месец юли се проведе младежки обмен в лагера на Община Кишпещ, който се намира на езерото Балатон. Младежкият обмен между Смолян и Кишпещ се е превърнал в традиционен, като тази година бяха поканени 6 ученици с 2 придружители. В обмена, освен смолянските младежи, участваха представители на Община Сомбор, Сърбия, Община Пендик, Турция и Община Кишпещ, Унгария. Домакините бяха подготвили интересна и разнообразна програма, включваща спортни дейности, опознаване на региона и културен обмен. Участниците в лагера бяха посетени от заместник-кмета на Община Кишпещ – Георги Винцек. Неизменна част от събитието са националните вечери, в които всяка група представя страната си и града, от който идва. Учениците от Смолян представиха достойно страната и града ни с интересна презентация и предизвикаха фурор с музикалното си изпълнение под съпровода на гайда и включвайки всички международни участници в голямо родопско хоро.

В периода 10 – 16 юли се проведе международният младежки обмен в лагера на Община Пендик, Истанбул – Турция. В събитието взеха участие 6 ученици, придружавани от 2 учители, от различни училища от община Смолян. В младежкия обмен имаше участници от общините Смолян и Мадан – България; Кишпещ – Унгария; Травник – Босна и Херцеговина; Чингелтей – Монголия; Женин – Палестина, както и от домакините – Община Пендик. Програмата на лагера включваше културни, спортни и туристически дейности, запознаване с местната култура и забележителности, както и среща с кмета на Община Пендик – Ахмет Чин. Всички групи имаха възможност да представят своята страна и община. Учениците от Смолян направиха атрактивно представяне на България и Смолян, с което предизвикаха интереса на публиката.

Предстои провеждането на международен младежки обмен в Смолян от 23 до 30 юли, на който са поканени представители от Община Кишпещ и Община Пендик.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене