Борисов побесня заради мутрите, посече Трифонов и разкри какво ще направят с ПП-ДБ до дни

Можеше да стане много красиво, ако го бяха обявили след подписите и гласуването в зала, изтъкна лидерът на ГЕРБ

„Предложението беше на нас ДПС и ДБ. Такива важни решения показват силата на една не коалиция да взима важни решения в полза на държавата.

Днес трябваше да внесем с подписите си тези решения“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) във връзка с новината, която по-рано днес съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков съобщи.

„В тези решения влизаха и тръбите. Яростна съпротива имаше от страна на ПП. Не знам защо и сега чувам по телевизията как Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера сме спорили колко по-голям да му е мащабът.

Млади са, учат се. Ще се научат на не коалиционна политика. Ще подпишем споразумение, както Христо Иванов иска, за този механизъм и как ще се обявяват тези решения.

Когато има успех, има много бащи, както в случая се оказа, но може и да не е успешно. Хубаво е след подобни решения да се излиза съвместно или с прессъобщения. Нямам против Кирил Петков да го съобщи, не ме разбирайте погрешно, но нека каже как се е стигнало до тези решения„, каза той.

„Можеше да стане много красиво, ако го бяха обявили след подписите и гласуването в зала“, изтъкна Борисов.

Той коментира и темата, която Слави Трифонов повдигна, а именно тази за личната му охрана и пазенето на къщата на бившия премиер.

Ако нещо ме притеснява е кой ми наблюдава къщата и с каква цел? Кой му е казал на него и защо моята къща продължава да е под такова наблюдение на мутрите. Не ми е никакъв колега“, каза Борисов.

Според него Вили Лилков е добър експерт и в десницата ще има проблем между родата на ДС и истински автентичното дясно.

На въпроса кога ГЕРБ ще излъчи кандидат за кмет, Борисов отговори: „Казах септември“.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене