България ще мие октомврийския срам с убедителна победа срещу Малта

106919-bulgaria-stadion

Само за няколко дни през октомври националният отбор на България загуби доверието на феновете, което си беше върнал под ръководството на Любослав Пенев, пише sportal.bg. Загубите от Хърватия и Норвегия бяха разочароващи, но още по-разочароваща беше играта, която демонстрираха „лъвовете“. И въпреки всичко, шансовете за класиране на Евро 2016 съвсем не са изгубени. Днес националните посрещат Малта в мач, в който нямат право на грешка. Съперникът минава за едно от футболните „джудета“ в Европа, но в последните години бележи прогрес и го доказва от началото на квалификациите. Малтийците дадоха сериозен отпор и на италианци, и на хървати, затова „трикольорите“ трябва да имат едно наум.

Очаква се Любо Пенев да пусне на върха на атаката Андрей Гълъбинов, а капитанът Ивелин Попов, Георги Миланов и Михаил Александров да допълнят офанзивното каре в състава ни. В средата на терена най-вероятно ще действат Светослав Дяков и завърналия се в тима Маркиньос, а четиримата бранители пред вратаря Владислав Стоянов ще са Станислав Манолев, Николай Бодуров, Георги Терзиев и Йордан Минев.

Гостите ще играят с трима централни защитници, а идеята на селекционера Пиетро Гедин е футболистите му да не оставят никакви свободни пространства за българите и при всяка възможност да контраатакуват с дълги пасове към нападателите Шембри и Фаруджа.

В исторически план Малта е удебен съперник за България. От 12 срещи с островитяните имаме 10 победи и 2 равенства при голова разлика 43:5. Двата отбора бяха в една група и в квалификациите за Мондиал 2014, като нашите спечелиха с 6:0 в София и с 2:1 в Ла Валета.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене