ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛ. „ДЕЗУДАВА“ В М. „НИШАН ТАШИ“, САНДАНСКИ!

Днес започнаха строителните дейности за изграждането на първи етап на улица „Дезудава“ и прилежащите и отклонения в местността „Нишан Таши“, землище на град Сандански и с. Поленица.

Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет – Николай Шаламандов, архиерейския наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.
Реализацията на инфраструктурния проект е изключително важна, тъй като местността е силно урбанизирана и за живеещите в района ще бъде решен един проблем, който е свързан с удобния и бърз достъп до техните домове и имоти.

 

Настоящият проект включва облагородяване на улици по плана за улична регулация на местността „Нишан таши“. Улиците ще бъдат изцяло асфалтирани. Ще бъде изграден нов водопровод с надземни пожарни хидранти, включително водопроводни отклонения и нова канализационна мрежа.

Общата дължина на новопроектираните улици е 1296, 60 метра. Размерът на пътното платно ще бъде 6 метра, а широчината на тротоарите ще бъде в границите от 1,00 до 2,50 метра и от двете страни на платното за движение.

Изпълнител на инфраструктурния проект е Обединение „Дезодава“, а стойността на първи етап на изграждането е 650 хил. лв. с ДДС. Срокът за завършване на строително – монтажните дейности е 300 календарни дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене