УИКЕНД ПРОГРАМА „КЮСТЕНДИЛСКО ЛЯТО“ 2023

Разнообразие от изкуство под открито небе подготвя Община Кюстендил в рамките на уикенд програмата, част от летните културни празници през 2023 година. Всички събития са напълно безплатни и със свободен достъп.
Мястото е площад „Велбъжд“, Арката, а началният час 21:00.
Всеки петък вечер на месец август почитателите на кино изкуството ще могат да се насладят на богата филмова програма, която представя осмото издание на София Филм Фест на път в Кюстендил – https://www.facebook.com/events/656480642699657/656480666032988/

Съботните вечери ще предложат разнообразие от различни жанрове изкуства – музика, танц, театър и литература. Музикантите от Delpadre обещават гореща латино вечер на 5 август. Артистът от Народния театър Иван Юруков ще представи своята авторска музика с група Терпентина на 12 август, а само ден по-късно ще имаме възможността да видим и неговия режисьорски дебют „До последния каприз“, който ще бъде излъчен в салона на Кино в театъра, като част от програмата на кино фестивала. На 19 август Театър на огъня и сенките „Fireter“ ще ни развълнува с приказната история “Легенда за деня и нощта – Балис и Ейрене” представена със средствата на уличния театър, цирковото изкуство и магията на огъня. Финалът на програмата ще бъде звездното присъствие на Силвия Петкова, Мария Силвестър, Димитър Калбуров и Александър Кадиев, които ще представят любопитни литературни откъси в гостуващото издание на „Пощенска кутия за приказки“.

Събитията са с начален час 21:00 и ще се пров ВХОД СВОБОДЕН

Освен уикенд програмата, в рамките на летните културни празници Община Кюстендил ще предложи още две прожекции с късометражно кино на 5 и 6 август – част от лятното турне на Сдружение „Кинематограф Медия“ и няколко концерта на гостуващи изпълнители от страната и чужбина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене