Арестуваха общински служители в Благоевград след сигнал за убийства на кучета

Полицията арестува общински служители след сигнал за убийства и транспортиране на упоени кучета. Случаят е от Благоевград и предизвика напрежение и готовност за протести. Те са били задържани за кратко и разпитани.

„До акцията се стигна, след като бяхме информирани за една незаконна дейност. Подадохме сигнал. Бяха задържани двама служители с две кучета, които бяха в багажника приспани“, обясни пред bTV Иван Хамбарджийски, който е подал сигнала.

„Близо един месец сме ги следили. Те са работили през май месец. Ние ги следихме през юни и подадохме сигнал. Намерихме трупове на животни, които сме виждали, че се свалят от колата. Някои излизат от упойката и тръгват в различни посоки. Местните в селата, казват, че има нови кучета, но други явно не могат да излязат от упойка и са изядени от диви животни“, допълни той.

Според хората групата първо е работила с Община Перник, но администрацията там ги освобождава. Благоевградчани смятат, че е редно проблемът да бъде решен по хуманен начин, а не да има „гробище на кучета“.

„Кучетата са живи и са били извозени за рутинна манипулация при ветеринаря. Всичко друго е спекулация“, се посочва в позиция на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене